2012. december 7. A Pro Kalondiensis egyesület látogatása

A Pro Kalondiensis egyesület finnországi látogatásának kettős célja volt: megismerkedni az itteni őshonos kisebbségek helyzetével, illetve ízelítőt adni a palóc kultúrából és népművészetből.

A délelőtti szemináriumon előadások hangzottak el a svéd, illetve lapp kisebbség jogairól, a svéd-finn vegyesházasságokban élő gyerekek kétnyelvű neveléséről.

Este fergeteges műsorban ismerhettük meg Palócföld művészetét. A felvidéki magyar hírportál tudósítása: http://www.hirek.sk/video/20140129192836/Magyarok-Finnorszagban.html

Meghívó és program a "Bővebben" linkre kattintva.

kalodlogo bbi logofme3c

Őshonos kisebbségek jogállása  az EU tagországaiban - szeminárium, XII.7. 10.00-14.30 óra

Nyilvános szakmai szeminárium a Magyar Kulturális és Tudományos  Központban (Kaisaniemenkatu 10) ) XII.7-én, pénteken, amely a szlovákiai, felvidéki Kalondán bejegyzett  Pro Kalondiensis Polgári Társulás  „Nyugat-Európa Kelet-Európáért” c. európai partnerségi hálózati programjának a keretein belül valósul meg.
Meghívó, program:

 

Üdvözlet Palócországból – XII.7. 17:00 óra

Helsinkiben élő magyarok és magyarul tudó finnek számára összeállított rendezvény a Magyar Kulturális és Tudományos Központban (Kaisaniemenkatu 10) XII.7-én, pénteken 17 .00 órai kezdettel.  Kézimunka- és népviselet-bemutató, fellép a Pitypang Néptáncegyüttes.
A Magyar Kulturális és Tudományos Központ, a Finnországi Magyarok Egyesülete és  a Pro Kalondiensis Egyesület közös szervezésében.
Meghívó, program: