Magunkról röviden

Egyesületünk 1993. március idusán alakult azzal a céllal, hogy összefogja, közösségbe tömörítse az addig spontánul találkozó itt élő magyarokat. Alapelvként fogalmaztuk meg, hogy a külhoni magyarság megtartásának legfontosabb pillérei a család, a magyar nyelv, valamint a magyar kultúra és a magyar hagyományok ápolása. Ebben a szellemben dolgoztunk, és dolgozunk továbbra is. Egyesületünk regisztrációs száma (Y-tunnus) 171.037.

Honlapunkon az egyesület bemutatkozása mellett megtalálhatják az aktuális híreket, eseményeket, a különböző magyar vonatkozású programokat. A hasznos tudnivalók, linkek, elérhetőségek a már itt levőknek segíthetnek a beilleszkedésben, míg a munkakeresőknek, a kitelepülni készülőknek némi fogódzót adhatnak.

Megtalálhatnak minket a Facebookon is, a Finnországi Magyarok Egyesülete oldala igyekszik naprakész információkkal szolgálni az aktuális eseményekkel kapcsolatban. Ugyanitt várunk minden visszejelzést eseményeinkkel kapcsolatban.

Az egyesület magyar-lista címmel levelezőlistát működtet, amelyre a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. címre küldött rövid bemutatkozással lehet feliratkozni.

Az egyesület számlaszáma: FI50 1011 3000 2200 03 NORDEA - Suomen unkarilaisten yhdistys.

Amennyiben egyesületi tag szeretne lenni, a fenti számlaszámra kell befizetni a tagsági díjat, ami Nagy-Helsinki körzetében 20€, azon kívül 15€/család/év, ill. a diákoknak 10€/év.

Kellemes, hasznos böngészést kíván a
Vezetőség