2015. május 9. Tavaszváró piknik

2015. május 9-én sikeresen lezajlott a Finnországi Magyarok Egyesülete kezdeményezte tavaszváró és köszöntő piknik a Luukki tó partján lévő szabadidő parkban. Sem hó, sem eső nem zavarta meg a mintegy 70 fős vidám gyermek és felnőtt társaság programját.

A grillezés, lakmározás, mölkkyzés és egyéb játékok mellett színesebbnél színesebb beszélgetések folytak és számos újabb ismeretség is született. Még távolabbi városokból, pl. Lahtiból, Tamperéből is Karjaaból is érkeztek ismerkedni, barátkozni szándékozó magyarok.

A 10.00-kor kezdődő vidám összejövetel utolsó vendégei este hat óra fele indultak el hazafelé. 

 

Eredeti program és meghívó:

tavaszvaro piknik

A Finnországi Magyarok Egyesülete tavaszváró pikniket szervez május 9-én szombaton 10 órától délután kb 5-ig a Luuki tó partjára a szabadba (térkép).

A terület nyitott, nagy füves kiránduló park, tó partján, közel a 120-as úthoz. Itt kiépített tûzrakóhelyen lehet grillezni. Lehetséges labdajátékokat játszani (focizni), mölkyzni, krikettezni, tollasozni, szaladgálni. És nem utolsó sorban egymással találkozni, más magyarokkal, családokkal ismerkedni. A "parkban" van egy kávézó ami reggel 10-tõl du 3-ig tart nyitva, és van egy elkerített kis jatszótér hintákkal, mászókákkal, homokozóval a kisgyerekek számára.

A program nyitott, arra bárki jöhet, ismerõsöket is hozhattok magatokkal. Az enni innivalót mindenki egyénileg oldja meg. Pokrócot és feneketek alá szivacsot (újságpapírt) érdemes hozni.

A programra jelentkezni nem kell.

Egy fontos kérés: A területen van egy kibérelhetõ szauna. Kellõ számú (kb 10 fõ) jelentkezése esetén az FME költségére lefoglalnánk kb. 14-16 között. Legyetek szívesek az esemény Facebook-bejegyzéséhez megírni, ha a közös szaunázáson (külön férfi és nõi szaunaidõ) részt szeretnétek venni.