2015. október 23-25: Gryllus Vilmos finnországi koncertsorozata

Tisztelt FME-tagok és Barátok!

 

Sikeresen lezajlott Gryllus Vilmos FME-szervezte koncertsorozata Finnországban. Köszönjük mindazoknak a segítségét, akik valamilyen formában hozzájárultak annak megszervezéséhez, lebonyolításához.

Ouluban 50, Espooban 150, Tamperében pedig 80 fő – gyermek és felnőtt vegyesen - élvezhette az előadásokat.

A visszajelzéseink döntő részben pozitívak. A kritika elsősorban annak szólt, hogy nem fékeztük meg a szüleik által szabadjára engedett gyerkőcök „zavaró repülését”, ami bizony Ouluban és Espooban is elvett a közös élményből és akadályozta is egyúttal a többi gyermek bevonását a közös éneklésbe, az élményt fokozó beszédes-énekes párbeszédbe.

A legnagyobb siker, a résztvevők szerint felejthetetlen élmény Tamperében volt, ahol a gyerekek bekapcsolódása hibátlanul sikerült és jelentősen fokozni tudta az esemény varázsát. A szülők itt értették meg legjobban, hogy az ilyen rendezvényeken tisztelettel kell lenni mások iránt és a közösségi korlátokat még nem ismerő gyermekeket nem engedték „kibontakozni”. Igaz, Tamperében alig akadt visszafogandó gyermek. Volt egyáltalán?

Kaptunk kevés kritikát a jegyek miatt is, mert egy nem FME-tag családnak két gyermekkel 50 euró volt a részvétel díja. (FME tagként ez csak 32 lett volna!) Elárulom, hogy a rendezvény csekély mértékben veszteséges volt. A különbözetet az FME költségvetése fedezte a tagok befizetett díjaiból. A sok-sok munkát pedig, amit a közös célunk érdekében társadalmi munkaként belevittünk, azt ajándéknak szántuk a résztvevőknek.

Folytatni szeretnénk a hasonló programok meghívását a jövőben is. Remélem, hogy támogattok bennünket FME-n kívülről is ötletekkel, javaslatokkal, szervezési-logisztikai segítséggel és természetesen a részvételetekkel is!

Előre is köszönöm, köszönjük nektek!

Megjegyzés: A Gryllus koncert az FME segítségével Tallinnba is eljutott és 26-án nagy sikert aratott az Észtországban élő magyarok körében.

Jelinkó Árpád
az FME elnöke

 

Eredeti meghívó:

MEGHÍVÓ GRYLLUS VILMOS KONCERTJEIRE
OULU - ESPOO - TAMPERE

gryllus vilmos meghivo

A Finnországi Magyarok Egyesületének meghívására Espooban, Tamperében és Ouluban ad koncerteket a KALÁKA együttes alapító tagja GRYLLUS VILMOS.

A 70 perces program során magyar nyelvű gyermekdalok, versek és mesék hangzanak el énekes-mesés formában, saját gitárkísérettel. A műsor gyermekeknek és felnőtteknek is élvezetes élményt nyújt.

Az oului koncert helyszíne: Kellon Nuorisoseuran Talo,
Címe: Kellontie 272, 90820 Kello (Oulu)
Időpontja: 2015. október 23. 17.00

Az espooi koncert helyszíne: Saunalahden koulu
Címe: Brinkinmäentie 1, 02070 Espoo
Időpontja: 2015. október 24. 17.00

A tamperei koncert helyszíne: Takahuhdin pappila
Címe: Tanhuankatu 40, 33560 Tampere
Időpontja: 2015. október 25. 16.00 óra

Belépődíjak helyszínenként és korosztályonként változóak (felnőtt max. 15 euró).

 Beharangozó itt