2016. május 16. Vilisics Ferenc magyar nyelvű beszámolója finnországi vállalkozói tapasztalatairól

Mintegy 25-en gyűltünk össze május 16-án a Magyar Kulturális és Tudományos Központban meghallgatni Vilisics Ferenc, vagy manapság ahogy inkább ismerik Kolbászos Feri beszámolóját finnországban nyitott vállalkozásával kapcsolatban. Az érdekes esemény első részében Feri elmesélte, hogy hogyan jutott el a biológiától a kolbásztöltésig, hogyan lett egy egykori egyszerű hobbiból mára jó megélhetést biztosító vállalkozás. Hangsúlyozta a jó ötlet fontosságát, a kitartást és a rengeteg segítséget, amelyet családjától és ismerőseitől kapott. Megemlítette, hogy milyen sok vállalkozásösztönző lehetőseg illetve a Finn álamtól kapott. Az esemény második részében szabadabb beszélgetés következett, a résztvevők közzül többen is megosztották a tapasztalataikat.


Eredeti felhvás:

vilisicsVilisics Ferenc május 16-án 18 órakor magyar nyelvű beszámolót tart finnországi vállalkozói tapasztalatairól a Magyar Kulturális és Tudományos Központban (Kaisaniemenkatu 10.).

Vilisics Ferenc, vagy immár sokaknak "Kolbászos Feri" biológusként érkezett Finnországba, majd a kutatási támogatások beszűkülése miatt fenyegető munkanélküliség elől előbb a szezonális fizikai munka, majd saját vállalkozás irányába indult. Nincs egy éve, hogy elkezdett kolbászokat gyártani, mára éttermek, üzletek árulják termékeit. A média által közvetített "siker" sok finnországi magyar érdeklődését is felkeltette. Vilisics Ferenc kötetlen beszélgetés formájában mutatja be, mi a "siker" valójában, és azt, hogy hogyan valósulhatott ez meg Finnországban.

A Finnországi Magyarok Egyesületével közösen szervezett rendezvény célja, hogy a résztvevők kézzelfogható tanácsokat is kapjanak a vállalkozói lét kezdeti lépéseivel kapcsolatban, ami meglehetősen nehéznek tűnik még haza pályán is, nemhogy idegenben. Más finnországi vállalkozók hozzászólásait, észrevételeit is örömmel látjuk!

A részvétel ingyenes.

 

Fénykép: Helsingin Sanomat / Kaisa Rautaheimo