2016. november 18. Mácsai Pál és Huzella Péter Villon estje

Befogad és kitaszít a világ címmel felejthetetlen műsort adott 2016. november 18-án Helsinkiben és 19-én Tamperében Mácsai Pál és Huzella Péter. A két nagyszerű, Kossuth és számtalan egyéb díjjal méltán büszkélkedő magyar előadóművész a Finnországi Magyarok Egyesülete és a helsinki Magyar Kulturális és Tudományos központ vendégeiként a középkor francia költő- és útonálló fejedelme, az 1451-ben született François Villon verseinek magyar fordításaiból összeállított verses-zenés programja igazi karácsonyi ajándékként szolgált a Finnországban élő és a magyar kultúra iránt érdeklődő hallgatóságnak. Villon magával ragadó sorait a magyar költészet legnagyobbjainak fordításában élvezhettük.

A Finnországban élő magyarok körében lebilincselő Örkény előadásaival már megszámlálhatatlan barátot szerzett, napjaink egyik legelismertebb magyar színművész-rendezője, az Örkény színház alapító igazgatója Mácsai Pál és a Finnországot a Kaláka együttes tagjaként korábban számos alkalommal meghódító Huzella Péter a véget alig érő tapsvihar után még hosszú ideig tartó kötetlen beszélgetéseken is adott át személyisége varázsából a közönség tagjainak. Ezúton is köszönjük nekik!

A Finnországi Magyarok Egyesülete büszke erre a csúcskultúrát közvetítő szervezésre és köszönettel nyugtázza a Magyar Kulturális és Tudományos Központ és személy szerint a programot előkészítő Huotari Olga partneri segítségét ennek megvalósításában. Folytatás következik!


Jelinkó Árpád/FME

 

 

MEGHÍVÓ MÁCSAI PÁL ÉS HUZELLA PÉTER VILLON ESTJÉRE

villon

A Finnországi Magyarok Egyesülete és a Magyar Kulturális és Tudományos Központ közös programja.

Helyszíne: Magyar Kulturális és Tudományos Központ
Címe: Kaisaniemenkatu 10, 00100 Helsinki
Időpontja: 2016. november 18. 19.00

Belépődíjak:
Felnőtt – 15 euró
Gyermek (7-16 év) – 7 euró

A Finnországi Magyarok Egyesülete tagjainak
Felnőtt – 10 euró
Gyermek – 5 euró

 

Bővebb információ az előadásról itt.