2016. december 3. Beszámoló a Magyar Vásárról

December 3-án rendezte meg a Finnországi Magyarok Egyesülete az első helsinki Magyar Vásárt. A széles körben – igaz főképpen csak magyarok körében meghirdetett rendezvényen a 14 eladónak bejelentkezettből csupán négy rakta ki az áruit. Vilisics Feri, az immáron elismert nevet szerzett “kolbászgyáros” finomabbnál finomabb kolbászai osztatlan sikert arattak itt is. A versenyben szorosan mögé zárkózott fel a sok más mellett finom káposztasalátát is kínáló Krenner Zsuzsi. De aki izgalmasabbra vágyott, az Juhos Botond nagyszerű társasjátékai közül is válogathatott.

A legnagyobb választékot igazi hazai ízekkel az FME asztala kínálta. Ezen a leghíresebb budapesti cukrászdák egyikének, a Frer cukrászdának a diós és mákos beiglijeitől a különböző formában feldolgozott paprikán át egészen a darált mákig, a Túró Ruditól a Negrón át a Parenyica sajtig és a cérnametéltig, valamint a különböző szaloncukrok széles választékáig minden megtaláltatott. Fogyott is rendesen. Ami pedig nem, mint pl. a Balaton szelet az az esti Magyar Bálon talált gazdára.

Az érdeklődők-vásárlók száma nem érte el a száz főt, noha a magasan lobogó magyar zászló és a csalogató finn nyelvű molinó könnyen megtalálhatóvá tette a pakilai VPK “vásárcsarnokát”.
Jövôre veletek ugyanitt!!

 

Képek az eseményről itt.