2017. december 10. FME mézeskalácsozás + beszámoló

Az FME mézeskalácsozása - beszámoló

 

Advent második vasárnapjára esett idén az FME már hagyományosnak mondható mézeskalács-díszítő foglalkozása.
Varga Ildikó ügyes kezének és az egyesület támogatásának köszönhetően készen várta a mézeskalács az érdeklődőket, akik közül a legfrissebbek már 10 óra előtt megérkeztek a programnak otthont adó Magyar Kulturális és Tudományos Központba.

1

A hóember, a fenyőfa és a hópehely mellett a muumis forma volt a legnépszerűbb a gyerekek között, melyet fehér, zöld, piros és rózsaszín cukormázzal és rengeteg féle gyönggyel lehetett dekorálni.
A mézesdíszítésben szünetet tartó gyerekek egymás műveit is megcsodálták, majd a legbátrabbak a Suttog a fenyves és a Kiskarácsony, nagykarácsony gitárral kísért énekével fokozták az ünnepi hangulatot.
Nemcsak a közel húsz gyerek, hanem szüleik is egészen belefeledkeztek a kreatív munkába, így bőven 12 óra után is tartott még a mézeskalácsok elcsomagolása.

2
A program sikerét a legjobban talán a kész mézesek bizonyítják, melyek minden bizonnyal az ünnepi asztal vagy a karácsonyfa szép díszei lesznek.

2018 decemberében folytatjuk! :)

 

Eredeti meghívó itt:

Kedves finnországi magyarok!

 

Az ünnepi időszakra való tekintettel az FME 2017. december 10-én, vasárnap 10-12 óra között mézeskalács-díszítést szervez. A helyszín Helsinki, Balassi Intézet (Kaisaniemenkatu 10.). A foglalkozásra szeretettel várjuk a díszíteni vágyó felnőtteket és a gyerekeket (lehetőség szerint szülői kísérettel).

mezeskalacs
A program FME tagoknak ingyenes, nem tagoknak a részvételi díj 3€/fő.


Az esemény alatt személyenként egy 10-15 db mézeskalácsból álló csomagot, valamint írókát és cukorgyöngyöt, illetve papírtányérokat biztosítunk, amiben mindenki hazaviheti mézeseit! (Alufóliát az FME nem biztosít, mert a frissen írókázott mézesekbe az alufólia beleragad.)


A részvételi szándékotokat kérjük előre jelezzétek december 7-éig, csütörtök estig jelezzétek ezen a felületen.


A tészta, valamint a díszítés eszközei az Evira élelmiszerbiztonsági előírásainak megfelel, valamennyi bolti termék. Igény szerint laktózmentes mézeskaláccsal is tudunk készülni, kérjük, ezt az igényt a jelentkezésben is emeljétek ki!


Szeretettel várunk mindenkit! :)


Dr. Varga Ildikó és Somhegyi Kata