2018. február 24. Farsang + beszámoló

Beszámoló az FME Farsangi mulatságáról 

Idén február 24.-én a Tikkurilan Työväenyhdistys Ry épületében került megrendezésre az FME legnagyobb szabású téli rendezvénye, a farsangi mulatság. Noha a sorozatos megbetegedések miatt a létszám az előzetes várakozásokhoz képest elmaradt, a zömmel jelmezes tömeg szépen megtöltötte a termet. A programok sorát 18:15 perckor a gyermekek jelmezversenye nyitotta, amelyen a kis katicától a sárkányon át a „szörnyű párosig” változatos és ötletes jelmezeket láthattunk.

A fődíjat, egy jókora Angry Birds plüssmadarat a csecsemőkorú „Kis katicabogár” nyerte, de minden résztvevő kapott fájdalomdíjat.

A vacsora ízletes csirkepaprikás galuskával ill. húsmentes zöldségfasírt törtburgonyával volt, amelyekhez káposztasaláta járt, míg desszertként frissen sült farsangi fánk dukált.

A vacsorát követően kvízjáték következett, amelyben a finn és magyar kultúrkört érintő 15 kérdés tette próbára a résztvevők felkészültségét (ill. okostelefonjuk sebességét). A dobogós helyezettek pezsgőt nyertek. A kvízjátékot követően tombolahúzás következett sok értékes nyereménnyel.

A rendezvény tombolájához a magánfelajánlások mellett tíznél is több cég járult adományokkal. Köztük kiemelendő a Kariremontti Tmi cég 400 eurós felajánlása, az espoo-i Adél kozmetika számos kezelést magába foglaló felajánlása, a LUOMUS (Finn Természettudományi Múzeum) belépőjegyei és a Savuhovi húsipari cég öt szatyornyi ajándéka. Ezen kívül a Lucky Bastard hamburger étterem (60 eurónyi felajánlás), a Brewdog Helsinki pub (60 €), a Yummers.me catering (60 €), az Anton&Anton delikátesz (52€), Naughty Brgr hamburgerező (45€), a Feri’s Sausages (20 €), illetve a Patamies Oy és a ROVIO járult a tombola sikeréhez. Köszönjük nekik!

A felnőtt jelmezversenyre idén sok versenyző érkezett. Volt köztük „Lady Valentine”, két hippi lány, legóember, kalóz, egy félholt zombi de egy skót és maga Kleopátra is ellátogatott hozzánk.
Végül az ötletes „Dinnyére sört?” páros nyerte a bronzot, a piros katicabogár az ezüstöt míg a a mucho-macho szombrérós „Mexikói” vitte el az az elsőnek járó jókora üveg pezsgőt.


Az estét egy kis diszkó zárta.

A bálon készült fényképeket ide kattintva lehet megtekinteni


Köszönjük a részvételt mindenkinek!

 

 

Eredeti meghívó itt:

FME Farsangi mulatság

 

Farsangi bálunkat 2018 február 24-én szombaton 17 órától tartjuk Tikkurilában - ott, ahol tavaly is. A programban gyermek és felnőtt jelmezverseny, értékes tombola, finom vacsora, tánc.

farsang

Az alábbi ívet kérnénk kitölteni. Az adatokat diszkréten kezeljük, a jobb szervezést szolgálják:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScAz46zlCFdOe2bW-2tbTGShJ6fbaziqC2wlAL61DnnERxDUQ/viewform#responses

PROGRAM:
✔ Welcome drink alkoholos és nem alkoholmentes ital minden résztvevőnek
✔ Zenés műsor
✔ Jelmezverseny kicsiknek és nagyoknak
✔ Kvízjáték értékes nyereményekért
✔ Tombola értékes nyereményekkel
✔ Magyaros vacsora
✔ Diszkó zárásig

BELPŐDÍJ
Az FME tagjainak
▪ 20 € (14 év felett)
▪ 13 € (14 év alatt)

Még nem FME tagoknak
▪ 25 € (14 év felett)
▪ 15 € (14 év alatt)

FIGYELEM! Aki BÁRMILYEN jelmezzel érkezik, legyen az akár egy bohócorr, 5 Euro kedvezményt kap!

DÁTUM & HELY: Február 24, Unikkotie 17, 01300 Vantaa