2013. április 13. Szavalódélután

Költök"Jót, s jól. Ebben áll a nagy titok" (József Attila)

Április 11-én, a költészet napja alkalmából versmondó délutánt tartottunk a Magyar Kulturális és Tudományos Intézetben. Az MKTK-FME közös szervezésű esemény nagy népszerűségnek örvendett, több mint kilencven ember hallgatta meg a Turkuból, Tamperéből, Espooból, Vantaaból, Helsinkiből és Salóból érkező diákok szavalását.

A programot Dr. Richly Gábor a Magyar Kulturális és Tudományos Intézet igazgatója nyitotta meg, majd Karancsi Mária, a Finnországi Magyarok Egyesületének vezetője szólt az egybegyűltekhez. A műsor közös énekléssel kezdődött, melyet Veres Zoltán koboz játékával kísért. A versmondó kicsik és nagyok egyaránt kimagaslóan teljesítettek a színpadon. Jutalmul minden gyerek ajándékkönyvet kapott és mellé egy finn nyelvű, Magyarországról szóló füzetet valamint egy kitűzőt. A műsor végén Kaszás Ágnes színésznő meglepetés produkcióval örvendeztette meg a hallgatóságot, ezután mindenkit vártak a terített asztalok.

A felkészítő tanárokat Richly Gábor, az MKTK igazgatója és Lukácsfy Kristóf az Őrszavak szerkesztője szakmai továbbfejlődésükkel kapcsolatos hírekkel és információkkal látta el. 

Az eseményről összefoglalót április 21–én a Duna Televízió Öt kontinens, egy nemzet című műsora közvetített, a video itt is megtekinthető:

 

Egyesületünk ezúton is szeretné megköszönni a tanárok és a szülők áldozatos munkáját!