2013. március 30. Húsvéti tojásfestés a Bóbitával közösen

husveti tojasfestesMárcius 30-án, nagyszombaton tojásfestés volt a Bóbita Egyesület és az FME közös szervezésében Espooban két helyszínen is:

- Kicsik (6 év alatti korosztály) számára a szokásos helyen, a matinkyläi Kylämajaban (Matinkatu 7) 16:30-tól.

- Nagyok (legalább 6 éves gyerekek és felnőttek) számára a Matinkylän Asukaspuistoban (Matinraitti 12) 16:15-től.

A nagyok, több mint 20 gyerek és felnőtt sokféle színezési és díszítési technikát próbálhatott ki, az eredeti gyimesi motívumok mellett virágokkal és vonalakkal díszített tojások és apró tojásállatkák (bárány, nyuszi) születtek. A tojásfestés mellett papír tojástartókat is készítettek a gyerekek.

A két helyszín 5 percnyi sétaútra van egymástól, és a programok negyedóra különbséggel kezdődnek.

Aki még nem jelentkezett, és el szándékozik jönni, mindenképp jelezzen március 26-ig, ugyanis az alapanyagokat a létszám alapján vásároljuk. Az alapanyagokhoz pár euró személyenkénti támogatást fogunk kérni. Uzsonnát a Bóbita egyesület kínál mindkét helyen.

Hozzatok magatokkal:
    • Festendő tojásokat - ezek lehetnek már kifújtak vagy főttek. Nyerset is lehet hozni, akkor azonban több idő megy el az elsődleges befestéssel. A kicsi korosztály számára a főtt tojás a legcélszerűbb.
    • Ollót névvel ellátva (annyi nincs , hogy mindenkinek jusson).
    • Lyukas harisnyát, ha véletlenül akadna otthon.
    • Aprópénzt a támogatás befizetésére. Ez a nagyoknál/felnőtteknél kb 2€ lesz /fő. A kicsiknél, ha az anyagigény kevesebb, akkor 1-1,5 euróval lehet majd számolni / fő.
    • Szükség esetén kötényt.
 
Nagyon fontos lenne, hogy azok, akik eddig még nem jeleztek vissza, de eljönnének e remek programra, március 26-ig írjanak a  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.  címre! A visszajelzésben kérjük feltüntetni a résztvevők  létszámát, ill. a  gyermekek életkorát!
 
A kicsiknél Emese (Urbanics) vezeti a foglalkozást, a nagyoknál Marcsi (Karancsi). Természetesen más szülők is besegíthetnek, akiknek régebbi tapasztalataik vannak e témában. 
Kicsiknél nagyon fontos egy szülő/felnőtt segítő jelenléte, hogy szép alkotások születhessenek!  
 
Mindenkit szeretettel várunk!
 
Bóbita, FME