2013. augusztus 24. Kirándulás Pirttimäkiből

pirttimaki
Finnországnak egyik csodája, hogy még a legnagyobb városokat is körülöleli, átszövi az érintetlen természet. A lehetőségek végtelen tárháza várja azokat, akik szabadidejükben kirándulni vágynak. Ám tudjuk, hogy sokszor az elhatározás és az előre eltervezés hiányában, csak a nap elteltével jut eszünkbe, hogy „de jó is lett volna ma kirándulni". Gondolom, hogy nem én vagyok az egyedüli, aki hálás azoknak az embereknek, akik ezt időről-időre megteszik helyettünk.

Augusztus 24-én a Finnországi Magyarok Egyesülete által meghirdetett túra, csakúgy, mint az előzőek, ismét nagy népszerűségnek örvendett. Az összegyűltek Pirttimäkiből, Gálfi István vezetésével indultak el. Gyerekbarát túra volt, néhányan babakocsival tették meg az utat.

Az ebédre egy festői szépségű tó sziklás partján került sor, ahol lehetett grillezni vagy egyebet sütni, fürödni, áfonyászni, gombászni.

Meglepetésként a bátraknak lehetősége volt kipróbálni a sziklamászó kötélen való ereszkedést is. Bár a visszaindulás Pirttimäkibe délután négy órára volt tervezve, a résztvevők olyan jól érezték magukat, hogy este hét óra felé, amikor többedmagammal visszafelé tartottunk, még mindig találkoztunk az úton magyarokkal.

A testmozgás és a friss levegő hasznára vált az egészségünknek, az, hogy mindezt magyarokkal együtt tehettük, jót tett a lelkünknek.

(Berecz Kata)

Fotók itt.

Eredeti meghívó:
Az őszi első kirándulásunk augusztus 24-én, szombaton volt. Espoo-ban, Pirttimäkiben találkoztunk 11:45 és 12:00 között, indulás 12:00-kor.
Pirttimäki címe: Kunnarlantie 110, 02740 Espoo, link a térképhez (Espooból a 86-os busz ott áll meg).
A túra hossza 6 km, a helyszínen lehet grillezni vagy egyebet sütni, fürödni, áfonyászni, gombászni.
A bátraknak lehetőség adódik kipróbálni a kötélen való ereszkedést is. Visszaindulás Pirttimäkibe délután négy órakor.
Bármilyen korú gyereket lehet hozni, kocsiban a helyszínig tolható.
Enni-, innivalóról gondoskodjék mindenki.

Túravezető Gálfi István (050-3446456).