2013. szeptember 29. Kirándulás a több ezer éves sziklafestményekhez

A múlt héten pompás kiránduláson vehettünk részt az astuvansalmi sziklarajzokhoz Gálfi István vezetésével. Kicsit messze kellett autózni, ugyanis Ristiinában volt a találkozó, onnan kb 15 kilométerre parkoltunk le az autókat. Kis bemelegítõ torna után kb 45 perces túra következett a sziklarajzokhoz.

A séta közben megtudtuk, hogy vezetõnk nem csak a túrázáshoz ért, jó ismerõje az erdei növényeknek, gombáknak is. Szedtünk sugárzó füvet, gombát, áfonyát és megismerkedtünk a pakurival, ami antioxidánsokat tartalmazó, gyógyhatású gomba. A kis csapat (15-20 fõ) nagyon jól érezte magát, kellemesen elfáradtunk.
Eredeti meghívó a link mögött.
Az FME által szervezett őszi kirándulások részeként szeptember 29-én vasárnap, Gálfi István vezetésével megcsodálhatjuk a Mikkeli környékén található több ezer éves sziklafestményeket.

Találkozás 12:00-kor Ristiinaban a Shell parkolójában.

Címe: Brahentie 2. 52300 Ristiina


Nagyobb térképre váltás


Az út az autóval 235 km (egy irány), tehát kérjük, hogy mindenki pontosan érkezzen, hogy idejében el tudjunk indulni. Hely azoknak is biztosan jut, akik nem kocsival érkeznek.
Enni-innivalót, túrázásra alkalmas felszerelést hozzon mindenki. Grillezésre 50% esélyünk lehet, inkább hideg, gyors ételeket hozzatok. Az út hossza oda-vissza 5 km az autó parkolótól. Bátrak hozzanak fürdőfelszerelést, nagy fejeseket lehet ugrani a 90 m mély tóba.

További érdeklődés e-mailben vagy telefonon Gálfi Istvántól (050-3446456).