2013. október 13. Gombaszedés grillezéssel

Napos vasárnap reggel, 19-en gyűltünk össze, hogy gombát szedni induljunk. Porvoo környékén, egy erdőben parkoltunk le és bevettük magunkat az erdőbe, tölcséres rókagombát (suppilovahvero) gyűjteni. Nagyjából egy óra alatt teleszedtük a vödreinket és indulhattunk grillezni. Nem volt könnyű felmászni a környék legmagasabb sziklája tetejére, de a tapasztalt túrázók, István és Botond segítettek. A kilátás végül minden fáradságért kárpótolt. Grillezés és fotózás után visszaindultunk egy másik, nem kevésbé vadregényes és látványos ösvényen. Persze a gyűjtött gombát meg is kell pucolni :-)

Fotók itt.

Eredeti meghívó a link mögött.

A hétvégi gombaszedő kirándulást október 13-án vasárnap tartjuk. Ez alkalommal tölcséres rókagombát és sárga rókagombát gyűjtünk, mert ezeket garantáltan ismerjük. Ha mást is találunk, ellenőrizzük a gombáskönyvben lévő leírás és fénykép segítségével.

Gyülekezés a Vantaa-i Ikea udvarán délelőtt 9-kor, cím: Porttisuontie 18, 01200 Vantaa.

Az út egy irányba 90 km. Gombaszedés után délben grillezünk, ennek megfelelő ennivalót hozzatok. Ajánlott gumicsizmába jönni, mert mohás, vizes helyeken járkálunk majd. A gombának 10 literes műanyag vödröt vagy kosarat hozzatok.

A grillezőhelyről gyönyörű a kilátás, ugyanis egy sziklafal tetején van.

Jelentkezni Gálfi Istvánnál lehet a 050-3446456 telefonszámon.