2014. október 25. Gombaszedő kirándulás

csoportkep
A hideg idő ellenére kb 30-an gyűltünk össze gombát szedni. Idén a száraz ősz miatt kevesebb volt a zsákmányunk, mint tavaly, a tölcséres rókagomba mellett találtunk rókagombát és gerebengombát is. A kirándulást grillezéssel zártuk a szikla tetején levő menedékhelyen, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt az egész vidékre. A résztvevők között egy háncsból készült gombaszedő kosarat sorsoltunk ki.
  
  

Az őszi gombászó kirándulásunk október 25-én lesz, az FME szervezésében.
Gyertek minél többen, mert tölcséres rókagombát (suppilovahvero) fogunk szedni, ami három csillagos gomba (azaz a legfinomabb között van). Jelenleg a piaci ára 12-14 euró/kg.

Indulás az IKEA (VANTAA) udvaráról délelőtt 10-kor.(Porttisuontie 18, 01200 Vantaa).
A gombászó hely onnan 85 km-re található. Itt tavaly is teleszedtük a kosarainkat kb fél óra alatt, ezért most még több idöt fordítunk a gyűjtésre. Utána egy magaslatra megyünk, ahol ebédelünk (grillezés stb.). Csak annyi autóval indulunk, amennyibe a jelentkezők beférnek, az IKEA parkolóban meg tudjuk szervezni.
Eső nagy valószínűséggel nem lesz, csak felhős idő.
Hozzatok gumicsizmát (vagy bakancsot) és meleg ruhát, valamint enni és innivalót. Gyerekeknek (5 éve felett) is megfelel ez a kirándulás, sőt ajánlott, hogy ismerkedjenek a természettel.
Túravezető Gálfi István (tel: 050-3446456)