2015. december 5. Bóbita Mikulás az FME támogatásával

A 2015. évi Mikulás-ünnepség a Bóbita Klub szervezésében a Finnországi Magyarok Egyesületének támogatásával 2015. december 5-én szombaton, 17 órai kezdettel került megrendezésre az Espoo International School épületének aulájában. A rendezvényen a fővárosi régióból (Helsinki-Vantaa-Espoo) és vidékről szülői kísérettel közel 60 fő gyermek vett részt. A ünnepség kezdetén a gyerekek izgatottan várták a Mikulás bácsit, akit Szakács Miklós FME tag "alakított". Néhány karácsonyi gyermekdal közös eléneklését követően a Télapó megkezdte a Mikulás-csomagok kiosztását. A névsor felolvasása közben minden gyermek fegyelmezetten kivárta a sorát, majd a csomagok átvétele után csillogó szemmel vizsgálták annak tartalmát. Az idei Mikulás-csomag számos finomságot rejtett, hiszen a kisebb tejcsokoládé figurán kívül, néhány szem mandarin, egy kis csomag mazsola, dió és mogyoró, valamint szaloncukor is került a színes tasakokba. A rendezvény egy kellemes hangulatú közös uzsonnázással és beszélgetésel zárult, ahol egy-egy pohár üdítőt, hideg karácsonyi sonkát, szendvicseket, valamint a szülők által készített sós és édes süteményeket fogyasztották el a vendégek. A rendezvényt követően a takarítást néhány FME önkéntes, valamint a Bóbita Klub tagjai végezték, majd 19 óra körül teli pocakkal és immáron üres Mikulás-csomagokkal tértek haza a magyarok.

 

Eredeti fehívás:

mikulas

(információ FME tagoknak lejjebb)

 

Kedves Szülôk!

 

Az idei Mikulás ünnepségünket december 5-én, szombaton 17.00 órás kezdettel rendezzük meg az Opinmäen oppimiskeskus:ban, ahol az Espoo International School mûködik. Megpontosabb helyszin: az iskola étterme, közvetlenül a fôbejárattól jobbra (Suurpelto, Lillhemtintie 1, 02250 Espoo)


A gyermekek csomagja egységesen 4 euróba kerül /gyermek. A csomagok viszonylag egyformák. Egy fajta külön csomag van, az csoki és cukorka mentes, amibe csak keksz és gyümölcs kerül. Ezt lehet külön kérni! Szülôk által készített csomagot nem csempészünk a Mikulás puttonyába, mivel a nagyobbak már figyelmesek és megnézik egymás csomagját. Megértéseteket elôre is köszönjük!

A Bóbita Egyesület idén is ingyen adja a csomagot az egyesületi tagok gyermekeinek (akik befizették a 2015-16-os tanévre a tagdíjukat). Idén a Finnországi Magyarok Egyesülete is átvállalja az FME tagok gyermekeinek csomagjait. Részvételi visszajelzést és átutalást november 30-ig várunk a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. címre. Átutalási lehetôségrôl is egyénileg adunk további információt. Jelentkezéskor kérjük feltüntetni a gyermek nevét illetve, hogy Bóbita avagy FME egyesületi tag vagy sem!!! FME tagok lehetőség szerint küldjék el a jelentkezés másolatát (CC) az FME számára is ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. )

Szokásunkhoz híven a Mikulás megérkezése után kötetlen beszélgetés lesz. Kérjük, hogy minden kedves résztvevô hozzon magával a közös asztalunkra enni-innivalót!

A közös költségek fedezésére családonként 4 euro hozzájárulást kérünk! Ez a pénz fedezi a bérletidíjat, közös sonkát, eldobható tányérokat, poharakat, stb.

Az ünnepségre csak az aulát/éttermet kapjuk meg, ennek tudatában kérünk minden szülôt, hogy fokozottan figyeljenek gyermekeikre és ne engedjék a folyosón, lépcsôkön való futkosást!

A takarítást legkésôbb 19.00 elkezdjük. Vállalkozók jelentkezését várjuk!
Köszönjük szépen!

Szeretettel várunk mindenkit:
Bóbitások és FME
Kedves FME Tagok!

A Bóbita klub által december 5-én megszervezendő Mikulás ünnepséghez az FME is partnerként csatlakozik. Anyagilag is hozzájárulunk és segítünk a lebonyolításban is.

Az egységes Mikulás csomagok 4 eurós árát az FME tagok gyermekeinek az FME fogja átutalni a Bóbitának. Akkor is, ha a gyermek jár a Bóbita foglalkozásaira és akkor is, ha nem jár és csak erre a rendezvényre jelentkezik.

FIGYELEM! Az FME a saját tagjainak kifizeti a családonként további 4 eurós költséget is az enni-innivalókra. Ezért is fontos, hogy jelezzétek majd az ünnepségre a Bóbitánál történő jelentkezésnél azt, hogy az adott család FME tag-e!!! Örülnénk ha a jelentkezéseteket copyban nekünk is elküldenétek (( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. "'; document.write(''); document.write(addy_text45638); document.write('<\/a>'); //-->\n Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. ; data-mce-href="mailto: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. "'; document.write(''); document.write(addy_text5635); document.write('<\/a>'); //-->\n Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. ;> Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. "'; document.write(''); document.write(addy_text64955); document.write('<\/a>'); //-->\n Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. ; data-mce-href="mailto: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. "'; document.write(''); document.write(addy_text61731); document.write('<\/a>'); //-->\n Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. ;> Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. ).

A terep előkészítési, továbbá lebonyolítási és takarítási munkáihoz 2-3 fős FME segítséget szeretnénk biztosítani.

Kérem azokat az FME tagokat, akik jelentkeznek a Mikulás ünnepségre, hogy vállaljanak részt ebből a munkából és jelezzék nekem ki és a munka melyik részében tudna besegíteni!

Üdvözlettel,
Jelinkó Árpád/FME