2017. április 28. Magyar tábor - beszámoló

Kedves olvasó!

Az idei tamperei családi tábor az FME-től függetlenül lett megrendezve, az FME ösztöndíjas Búzás Eszter Bíborka viszont segítette a tábor munkáját. Alább olvashatjátok az ő beszámolóját.

 

Az idei tamperei családi cserkész tábor április 29 és május 1 közt került megrendezésre, a szokásosnak mondható helyszínen, Aitolahti-ban. Évről évre egyre több család dönt úgy, hogy jó magyar társaságban tölti ezt a tavaszi hétvégéjét. Idén körülbelül 70 fő volt a létszámunk.

A program színes és mozgalmas, időnként havazással teli volt. A tábor méltán fúziója a finn és magyar kultúrának. Meghonosodott a finneknél ismert lóverseny is, a számháború és íjászat, vagy éppen a magyar népdalok éneklése mellett. Mindennapi program elmaradhatatlan része a szauna is. Ételek terén is került az asztalra makkara és gulyás illetve paprikás krumpli is.

A gyerek sereg szívesen talált társaságra egymás közt, de a konyhában is serényen segédkeztek az ott egyébként szorgoskodó szülőknek. Volt még fúrás, faragás, gyöngyfűzés, alkothattak kicsik és nagyok egyaránt.

Ha netán valaki először került volna ebbe a közösségbe rögtön barátokra és befogadó hangulatra talált.

Ismét egy sikeres tartalmas és mulatságos hétvégén vehettünk részt, köszönet ezért minden szorgos kezű résztvevőnek, és legfőképp Szemenyei Sanyinak, aki mindezt előkészítette és prímán levezényelte.

Eszter

 

Kedves Barátaim, Elvtársaim!

Meghírdetem Május 1.-i tábort! A már megszokott hely le van foglalva ápr.28-tól május1-ig. Tehát péntektöl hétföig, így hosszabb idöt tölthetnénk együtt, mivel május 1 hétfö.

Kérlek válaszoljatok, hogy kiket érdekel a tábor! Mellékletben elküldöm a 2015-ös tábor programját ízenítönek, valamint, hogy lássátok, hogy milyen módon lehetne eltölteni azt a hosszú hétvégét.

tbor program 2015

Kérlek Benneteket, hogy ha van valami jó ötletetek a táborral kapcsolatban írjátok meg (pl. mit lehetne barkácsolni, enni stb.). Úgy emlékszem a múltkor palócleves volt szombaton, vasárnap krumplipaprikás, hétfön meg lehetne "rakettispagetti" darálthús öntettel.

Szívesen veszek minden ajánlatot segítséget! Szóljatok ismeröseiteknek, barátaitoknak erröl a lehetöségröl.
A tábor nagyságát a már megszokott 60 fö körülire gondolnám.

Tehát, várom ötleteiteket, megjegyzéseiteket!


Fürészporos kézfogásom Mindenkinek!

Sanyi / főszervező ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. )