Főoldal

Tisztelt Látogató!

Üdvözöljük a Finnországi Magyarok Egyesülete (FME) új honlapján!

https://www.magyarutca.org/

Az évezred kihívásainak megfelelve már 2002 óta jelen vagyunk a világhálón. Híreink, rendezvénteink, az itteni közösséget leginkább érdeklő események az utóbbi egy-két évet leszámítva naprakészen olvashatók voltak a lapon, csakúgy, mint egyesületünk közösségi nyomtatványa, a Körlevél.

Az utóbbi években egyre több magyar érkezett rövidebb-hosszabb időre Finnországba, sokan érdeklődtek az itteni munkalehetőségekről Sokan szeretnének – akár ideiglenesen, akár véglegesen – letelepedni ebben az országban. Felismerve azt a szükségességet, hogy a frissen érkezetteknek vagy a potenciális munkavállalóknak segítségre, ill. minél szélesebb körű információra van szükségük, egyesületünk vezetősége több évvel ezelőtt úgy döntött, hogy a honlap ne csak az egyesület tagjait szolgálja, hanem az új igényeket is megpróbálja információkkal kielégíteni.

Itt szeretnénk megjegyezni, hogy nem áll módunkban közvetlen munkakereséssel, munkaközvetítéssel, adótanácsadással, lakáskereséssel szolgálni az érdeklődőknek!

Ezért a Hasznos tudnivalók oldalon egy csokorba szedve megtalálhatók a legfontosabb linkek ezekben a témákban. Az FME könyvei a Magyar Kulturális és Tudományos Központ könyvtárában találhatók, onnan kölcsönözhetők. A könyvek listája itt található.

Semmiféle szponzorálási- és reklámtevékenységet nem vállalunk.

Köszönjük megértését, és reméljük, hogy a fentiek ismeretében szívesen ismerkedik szervezetünkkel.

Támogatóink: