Magunkról

Üdvözöljük a Finnországi Magyarok Egyesülete (FME) honlapján!

Egyesületünk 1993. március idusán alakult azzal a céllal, hogy összefogja, közösségbe tömörítse az addig spontánul találkozó itt élő magyarokat. Alapelvként fogalmaztuk meg, hogy a külhoni magyarság megtartásának legfontosabb pillérei a család, a magyar nyelv, valamint a magyar kultúra és a magyar hagyományok ápolása. Ebben a szellemben dolgoztunk, és dolgozunk továbbra is. Egyesületünk regisztrációs száma (Y-tunnus) 3049407-2.

Az egyesület alapszabálya elolvasható magyar és finn nyelven.

Honlapunkon az egyesület bemutatkozása mellett megtalálhatják az aktuális híreket, eseményeket, a különböző magyar vonatkozású programokat. A hasznos tudnivalók, linkek, elérhetőségek a már itt levőknek segíthetnek a beilleszkedésben, míg a munkakeresőknek, a kitelepülni készülőknek némi fogódzót adhatnak.

Megtalálhatnak minket a Facebookon is, a Finnországi Magyarok Egyesülete oldala igyekszik naprakész információkkal szolgálni az aktuális eseményekkel kapcsolatban. Ugyanitt várunk minden visszejelzést eseményeinkkel kapcsolatban.

Az egyesület magyar-lista címmel levelezőlistát működtet, amelyre a magyar-lista-owner@magyarutca.org címre küldött rövid bemutatkozással lehet feliratkozni.

A jelenlegi (2022) tagsági díjakról:
Amennyiben egyesületi tag szeretne lenni, a fenti számlaszámra kell befizetni az egy naptári évre érvényes családi tagdíjat, ami 2020. január 11-től kezdődően a Helsinkiben és annak 30 km-es körzetében élők számára családonként 25 euró, a távolabb élők számára 17 euró, a nyugdíjas családok és az egyetemisták számára pedig 12 euró.
Az egyesület számlaszáma: FI50 1011 3000 2200 03 Suomen unkarilaisten yhdistys.
Tagdíj befizetésekor az üzenetmezőbe feltétlenül írja be a nevét.

Kellemes, hasznos böngészést kíván a Vezetőség.

Vezetőség

Az FME vezetõsége 2024-2025
Felső sorban balról jobbra: 
Nagy Gábor Bigus elnök, Kádár Ildikó elnökhelyettes, Gálfi István szervező, Hódi Béla pénztáros, Heiler István eszköztáras
Alsó sorban balról jobbra:
dr. Berta Eszter ösztöndíjas, Imre Andor külsős titkár, Kalmár Zsuzsa Tampere-i közösségi képviselő, Koivuvuo Ildikó és Fodor Gabriella működési ellenőrök.