Kedves Mindenki!         2022.09.19

  • Az FME szervezésében pénteken, szeptember 23-án 18 órától 21 óráig kezdődik az első “ESTI DALOLÓ” csoport működése Joób Emese zenetanár vezetésével. Elképzelésünk szerint minden második pénteken fogjuk tartani.
  • A részvétel ingyenes. A szülők hozhatnak a gyerekeknek kedvenc enni- innivalót.
  • Cím: Asukastalo Saunabaari, Metsäpurontie 25, 00630 Helsinki.
  • Az épület körül 17 órától szabad parkoló is található.
  • Megközelítés a Helsinki központjából a 23-as busszal.
  • Útvonaltervezés: http://www.reittiopas.fi/
  • Gyertek, várunk szeretettel! 
  • Jelentkezni nem szükséges,  érdeklődni lehet 050-344 6456.

Üdvözlettel,

Gálfi István

*************** *******************

Táncház

Kedves Mindenki!

A Finnországi Magyarok Egyesülete (FME) az itt élő magyaroknak több tevékenységet is ajánl és támogat. Mostantól péntekenként néptánctanítás indul kezdőknek. Szintén péntekenként több alkalommal is lesz népdaléneklés gyerekeknek és felnőtteknek, szakképzett oktató irányításával. Tekintettel más őszi programokra (lásd 16-án az “Egy mindenkiért” c. dokumentumfilm) minden héten jelezni fogom, hogy ha lesz (vagy elmarad) a tánctanítás vagy népdaléneklés. Megkérem az érdeklődőket, hogy nálam jelentkezzenek: gihegyi@gmail.com

A táncterem címe: Asukastalo Saunabaari  Männikkötie 11 = Metsäpurontie 25 Maunula, Helsinki. Saroképületről van szó ezért mindkét cím helyes.  A közelben több ingyenes parkoló található!

A bejárati ajtó mindig zárva van, ezen a számon lehet jelentkezni: 050 344 6456

Üdvözlettel,

Gálfi István

************** *************** ***************

Szeretettel várunk minden magyar népzene és néptánc iránt érdeklődőt péntekenként a Maunula-i táncházba 18 és 21 óra között. Cím: Metsäpurontie 25, Helsinki.

Telefon: +358 50 3446456  vagy +358 40 5613236

 A tánctudás nem feltétel, mert kezdőknek is tanítunk táncokat:

Tánc videó

A táncházban két terem áll a rendelkezésünkre: egy nagy parkettás táncterem és egy tágas beszélgető ahol téázni, kávézni és népdalokat énekelni lehet:

Képek a termekről:

Az ismert Muzsikás együttes tagjai szerint is egy életre szóló ajándék lehet ha a szülők megismertetik a gyerekeikkel a népzenét.

Más kutatás, felmérés: “A tánc által az egyén kibillen a komfortzónájából számos koordinációs képességét és kognitív funkcióját aktiválva, így kihasználva a mozgás és a zene adta pozitív következményeket, hatással lehet például a szorongás, a depresszió, az elszigetelődéssel járó megbetegedések kezelésében”.

További információk és a pontos cím megtalálhatóak a csatolmányban és a honlapunkon: http://unkarilainenkansantanssi.fi