2022.06.11-Nyárköszöntő – a dél-finnországi magyarok találkozója

Beszámoló

Napsütéses, kellemes időt  kaptunk  június 11-re, a  Dél-finnországi magyarok találkozójára,  a  ”Nyárköszöntő piknikre”.  A helyszín kiválasztása Gálfi István javaslatára történt és igen  szerencsésnek bizonyult, mivel a Talma Active parkban úgy a gyerekek mint a felnőttek is sokféle szórakozási lehetőség között választhattak. A parkról itt:    http://www.talmaski.fi/kesa/

A kb. 58-60 létszámú, döntő részben magyar társaság olyannyira jól érezte magát a különféle játékoknál, hogy alig lehetett összeterelni őket ebédre. Az felszolgált remek gulyást Magyarország nagykövetségének köszönhettük, Péntek Tamás kivitelezésében igazán finom ebédben volt részünk. Eredetileg a ”Nyárköszöntő”  tulajdonképpen Breuer Klára Nagykövetasszony  ötlete volt, aki személyesen is részt vett a találkozón. Az FME nevében ezúttal is köszönöm a programjaink iránti érdeklődését / támogatását.

Köszönet azoknak az FME vezetőségi tagoknak is, akik segítettek a rendezvény lebonyolításában,   valamint azoknak a résztvevőknek is akik finom süteményekkel kedveskedtek a megjelenteknek.

Fényképeket  ITT  láthattok. (Ha valakinek még vannak képei, kérem küldje el nekem és azokat is feltesszük.)

Az időjárástól is függően remélhetőleg jövőre is sikerül megrendeznünk a  ”Dél-finnországi magyarok találkozóját”, valamikor május végén- június elején.

Ez volt az FME 2022-es  tavaszi-nyári idényzáró eseménye, legközelebbi rendezvényünk a  GGP ( XXI. Gulyás Grand Prix ) lesz,  aug. 20-án  Karjaa-ban.

Kellemes nyarat Mindnyájatoknak,