2023.08.24 Finnországba látogat maga, Vitéz László!

A Liszt Intézet és a Finnországi Magyarok Egyesületének jóvoltából Finnországba látogat maga, Vitéz László!

Augusztus 24-én 18:00-tól lehet vele találkozni a Liszt Intézetben (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki) megszólaltatójával, Barna Zsomborral, a Budapest Bábszínház művészével együtt, a Vitéz László Ángliában c. előadás keretei között! Minden 3-99 évest szeretettel várunk! Az előadás időtartama 55 perc.

Az előadás megvalósulásához való hozzájárulás: a 2023-as tagdíjat befizetett FME tagoknak családonként (vagy nem családos felnőttenként): 10 €

nem FME tagoknak családonként (vagy nem családos felőttenként): 20 €.    

A hozzájárulást helyben kérjük kifizetni készpénzben.

Az FME tagdíjakról részletes útmutató az egyesület honlapján:  www.magyarutca.org,  a “Ki lehet FME tag”  rovatban található.

Megszületett Vitéz László és Vas Juliska kisfia. Bizony ám, pajtikák! Csakhogy van egy kis bökkenő: mi legyen a gyerek neve? Juliska ragaszkodik hozzá, hogy egy ilyen kemény gyereknek a Henrik nevet kell kapnia, viszont László mindenképp a László nevet adná a kicsinek. Mivel nem jutnak dűlőre, László elhatározza, hogy meglátogatja ángliai barátját, Punch urat, aki még a Lamancsi csatornán is túl lakik. Tőle majd tanácsot kér ebben a név ügyben és egy kalap alatt meg is kéri barátját, hogy legyen a gyerek keresztapja. Igen ám, de út közben találkozik egy régi ismerőssel, aki nem más, mint maga a Szamár… akarom mondani a Halál, aki bosszút akar állni Vitéz Lászlón, ezért elrabolja a gyereket. Így leleményes hősünknek újra bizonyítania kell talpraesettségét.

A mese bővelkedik vidámságban, dalolászásban és az elmaradhatatlan palacsintasütős igazságszolgáltatásban. Mindenféle komolyságot és rosszkedvet otthon hagyni szíveskedjenek!