2023.02.11_Farsangi álarcosbál

Farsangi bál az FME színeiben

2023 Február második szombatján került megrendezésre a Finnországi Magyarok Egyesületének hagyományos farsangi jelmezes ünnepsége a maunulai közösségi házban. Két esztendő kényszer kihagyás után, nagy volt az izgalom a szervezők részéről, hiszen idén a helyszín is új volt. Az évad táncház helyszíne jó választásnak bizonyult, két külön terem állt rendelkezésre, egyik az étkezésre és a másik teremben a jelmezverseny és tánc lebonyolítására volt lehetőség. Az étkezést a Krenner család szolgáltatta, a zenéért pedig Mágori Csaba lemezlovas felelt. 55 felnőtt és 20 gyerek jelentkezett előzetesen a farsangi mulatságra.

A megérkező vendégek közvetlen a jegyvásárlásnál a hatalmas biliárdasztalon megszemlélhették a különböző értékes tombola nyereményeket, köszönjük ezúton is a Liszt Intézet által felajánlott nyereményeket.

A program Nagy Gábor az egyesület elnökének  köszöntőjével kezdődött, majd rögtön a legkisebbek jelmez versenyével folytattuk, amit a Körösi Csoma Program ösztöndíjasa moderált.  A gyerekek jelmezei között voltak mesefigurák, kedvenc hősök, és egy magyar gyerekjáték szereplői is. Amíg a zsűri értékelt, addig a gyerekekkel körbe járva daloltuk a farsangi dalokat, rigmusokat. Az énekes játék után a zsűri kihirdette az eredményt. Minden résztvevő gyermek kapott pici jutalmat.

A szomszédos teremből kiszivárgó székelykáposzta ínycsiklandozó illata már hívogatta a jelenlévőket a vacsorához. Ezt követően tombola árusítás, és tombola nyeremények sorsolása következett. És végül a felnőttek jelmezversenyére került a sor. Ötletes matematikusok, frappáns csillagcsavarhúzó, Kleopátra és udvartartása, cigány lókupec és felesége, Anonimus, és az aktualitásra reflektálva egy LMBTQ korcsolyázó is megjelent a színpadon. Az oldott hangulatot már csak a tánc és a szórakoztató zene tudta tovább fokozni, nemzetközi és jó magyar slágerekkel. A táncparkett nem maradt üresen, zárásig tartott a jó hangulat.

Az összes farsangi fényképek és videók itt:

https://drive.google.com/drive/folders/1IDmKIrQjOIi1Bck93IvFXD4Iatc3iUX2